Select Page

Daan Hermelink

Meer dan 20 jaar ervaring in merkontwikkeling en crossmediale communicatie

Designconnection > Owner / Art director

2017-heden

Free lance merkadviseur, art director en projectleider.

Nederlandse Spoorwegen

Ontwikkeling nieuwe merkstrategie met als doel om de klanttevredenheid te vergroten en de merkperceptie van NS beter aan te laten sluiten op de realiteit. Op basis van de customer journey zijn alle touch points geïnventariseerd en getoetst aan het belang voor de reiziger en voor NS. Op basis van deze toetsing zijn prioriteiten voor de merkstrategie bepaald. Op basis van deze strategie zijn designcriteria bepaald voor het NS merk.

Erwonen

Ruimtelijk ontwerp en bouwmanagement voor verbouwingen voor particulieren.

Arthur Brunt Quality Grocer

Ontwerp van verpakkingen voor bakery products in de Australische markt.

Brouwerij Homeland

Amsterdamse brouwerij voor speciaalbieren. Aanscherping merkidentiteit en brand story, ontwikkeling webshop en verpakkingsontwerp.

Designconnection > Owner / Art director

2017-heden

Free lance merkadviseur, art director en projectleider.

Nederlandse Spoorwegen, SVT, Erwonen, Brouwerij Homeland.

Studio Piet Boon > Senior project manager

2020-2021

Studio Piet Boon is een wereldwijd opererende architectuur, interieur- en product design studio. Focus op projectmanagement van internationale hotelprojecten.

> pietboon.com

SVT > Senior concept designer retail

2018-2019

SVT ontwikkelt vernieuwende omnichannel winkelformules van begin tot eind. Ontwikkeling van omnichannel retailconcepten voor COOP supermarkten, Bruynzeel Keukens, Swiss Sense, Hans Anders en Yuniku.

> svt.nl

Teldesign > Creative director

2012-2017

Directeur. Eindverantwoordelijk voor diverse klantrelaties en bureauorganisatie. Focus op merkstrategisch advies, projectmanagement, brand identity design en communicatie.

Onder andere voor Dura Vermeer, NS, Sdu uitgevers, VGZ, Univé, Espria, Imtech, Nuon, Rode Kruis, Radboudumc, Reinier Haga Groep, Autoriteit Persoonsgegevens.

> teldesign.nl

VBAT > Art director brand identity 

2005-2012

Ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen op het kruisvlak van merkstrategie, -creatie en -communicatie voor zowel retail als corporate merken en de vertaling naar alle vormen van media en touchpoints.

Onder andere voor GAMMA, de Bijenkorf, ING, Amvest, Gelredome en Super de Boer.

> vbat.com

Designconnection > Owner / Art director 

2003-2005

Creatief en dynamisch netwerk van ervaren professionals voor geïntegreerde oplossingen op het terrein van creatie, merkontwikkeling en projectmanagement.

Opdrachtgevers: Schiphol Group, Bennis Porter Novelli, VBAT, Gemeente Amsterdam.

Keja Donia > Art director

1999-2003

Keja Donia is een strategisch design- en communicatiebureau voor integrale oplossingen op het terrein van corporate, retail, packaging en interactive design. (1983-2012)

Verantwoordelijk voor de unit corporate design.

Merkontwikkeling voor Schiphol Group, Amsterdam Airport Schiphol, Schuitema, Ministerie van VROM, Mullbees, Villa market research.

Teldesign > Senior designer / Teamleider 

1994-1999

Teamleider van een corporate designteam en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse huisstijlen, uiteenlopende toepassingen zoals stationery, brochures, jaarverslagen signing en tentoonstellingen.

Huisstijlontwikkeling voor onder andere Arbo Unie, Provincie Zuid Holland, Shell learning centre, Syntens, KPC groep and ADCN tentoonstellingen.

ZEE > Designer / Partner 

1991-1994

Zien En Ervaren
Ontwerpbureau gespecialiseerd in geïntegreerde museale presentaties.

Onder andere voor Museum Gouda, Bottermuseum Spakenburg, Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, Goois Museum, Oosterpoort Groningen.

Opleidingen >

 

Design Academy Eindhoven

Industrieel ontwerpen

Willem de Kooning Academie

Bachelor in graphic design, photography, exhibition design. Cum laude eindexamen.

st-Vituscollege Bussum

VWO B